Realisatie : september 2022 | Organisatie : IVN - Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug


IVN - Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Overal in de wereld zijn nationale parken ingesteld om grote natuurgebieden te beschermen. In Nederland zijn twintig gebieden aangewezen als nationaal park. Samen vertellen zij het verhaal van de Nederlandse natuur. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is in oktober 2004 ingesteld.

Opdracht

In deze lespakketten maken leerlingen van groep 1-2 en groep 5-6 kennis met Malle en Boris de Mammoet. In 1996 zijn in de omgeving botten gevonden van Boris de Mammoet. De botten vertellen ons iets over de geschiedenis van dit gebied, waar dus mammoeten hebben geleefd. Mammoetbotten vind je niet zo snel. Maar er zijn wel volop andere sporen te vinden die iets kunnen vertellen over de geschiedenis. Als echte spoorzoekers onderzoeken de leerlingen van groep 5 en 6 welke elementen uit het landschap iets vertellen over de periode dat hier nog mammoeten leefden. Ook vormen zij zich een beeld van de mensen die in dit gebied leefden in de tijd van Boris de Mammoet. In het lespakket voor groep 1 en 2 gaat over Malle de Mammoet en hier ervaren kleuters met al hun zintuigen de natuur in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Spelenderwijs ontdekken zij de (historische) kenmerken van het landschap. Daarbij maken ze kennis met de ijstijd en de verschillende sporen die je kunt vinden in het landschap; sporen achtergelaten door de wind, door water, door dieren en door mensen.

Mirella mocht voor dit project de logo's ontwerpen en het lesmateriaal vormgeven. Denk hierbij aan diverse handleidingen, opdrachtkaarten en routekaarten.

Vergelijkbare projecten

© Copyright 2024, Zwanenburg Media