Zeven jaar is Henk Kloezeman bezig met het verzamelen van gegevens en foto’s over de handel en wandel van Emst.

Dit boek richt zich op de historie van de herbergen en cafés die het dorp in de loop van de tijden kende. Wie was de bouwer van De Nieuwe Kroon en hoe ontstond deze naam? De opkomst van De Nieuwe Zorg, Van de Schepop en niet te vergeten ook café herberg Wolter Tellegen in 1850 en De Tol, later De Oude Aanleg.

Het ontstaan, de respectievelijke bewoners en hoe het verder ging met de ontwikkeling. Het sloeg letterlijk in als een bom: het explosief dat het huis van de familie Wagenvoort aan de Koeweg in de Tweede Wereldoorlog op z’n grondvesten deed schudden.

Interessante lezenswaardige verhalen over kruidenierswinkels met bakkerij. Dan denken oudere Emstenaren wellicht al gauw aan Jannes van Raalten, bakker Schouten, later Frentz en nu de Spar. Ze komen allemaal voorbij.

Heel bijzonder is de handel en wandel in en om het station in Emst. De bedrijvigheid wordt breed uitgemeten. Verhalen die het hart van menig Emstenaar sneller doen kloppen. Natuurlijk mag antiekhandel Jan van Hunen niet ontbreken. Een kleurrijke inwoner waaraan veel mensen allerlei herinneringen hebben.

De verhalen zijn voorzien van prachtige unieke oude foto’s.


  

  

   Website 

Gemaakt voor Henk Kloezeman

© Copyright 2024, Zwanenburg Media